Türkiye’nin İlk ve Lider Kredi Kartı Yapı Kredi Worldcard 25 Yaşında

Türkiye’nin ilk kredi kartı Yapı Kredi Worldcard, 25. yaşını yine alanında lider olarak kutluyor. Yapı Kredi’nin 1991 yılında puan ve taksit sistemlerini tek kartta birleştirdiği Worldcard tam 25 yıldır sektörü şekillendirmeye devam ediyor. The Nilson Report’un tüm dünyayı kapsayan ve alacak bakiyesi rakamlarını baz alarak hazırladığı Kasım 2016 raporunda Worldcard, son altı yılda olduğu gibi,6 milyar 820 milyon dolarlık hacimle Türkiye ve Kıta Avrupası’nda yine lider.

Yapı Kredi Grup Direktörü Serkan Ülgen; “Türkiye’nin en bonkör kartı Worldcard en çok yerde, en çok kişiye, en çok kazandıran lider kredi kartı olmaya devam ediyor. Worldcard 25 yıldan bu yana, müşterilerimize yalnızca maddi faydalar sağlamakla yetinmiyor, onların yaşamını dolduran her konuda özel imkanlar sağlayarak, her anlarında yanında oluyor. Müşteri beklentilerini hızlı ve pratik bir şekilde karşılamasıyla hayatlarına renk ve değer de katıyor’’ dedi

14 yılda tam 3 milyar TL’lik Worldpuan

Worldcard’ın taksitlendirme olanakları, sektörlere özel kampanyalar ve Worldpuanlar ile kullanıcıların hayatlarının her noktasında ihtiyaç duyacakları hizmetler ürettiğini belirten Ülgen, “Worldcard’ın, 25 yılda sanal kart dahil kart adedi 10.5 milyona, lisans bankaları ile birlikte 14 milyona, üye işyeri adedi ise yaklaşık 315 bine ulaştı. Öte yandan Worldpuan’ların üye işyerlerindeki POS cihazlarında alışveriş olarak kullanılmaya başlandığı 2002 yılından itibaren müşterilerimiz, toplamda 3 milyar TL’lik Worldpuan kazandı. Türkiye’nin en bonkör kartı olarak World, kullanıcılarını her zaman desteklemeye devam edecek” dedi.

Teknoloji ile büyüyen kredi kartı

Bankacılığın dijital dönüşümünde Yapı Kredi’nin üstlendiği öncü rolü kartlı ödeme sistemlerine de yansıttıklarını belirten Ülgen, bu alanda önümüzdeki 10 yılın planlarını ve hazırlıklarını da tamamladıklarını dile getirdi. Gelecek 10 yılda kredi kartı alanında Türkiye’yi yine “ilk”lerle tanıştırmaya devam edeceklerini ve son dönemde hayata geçirdikleri Yapı Kredi Cüzdan, Self Servis World gibi hizmetlerin geleceğin habercisi niteliğinde olduğunu söyleyen Ülgen şu bilgileri verdi:

“Akıllı telefonlara indirilebilen ve tüm Yapı Kredi kredi kartları sahipleri tarafından kullanılabilen Yapı Kredi Cüzdan uygulamamız ile kredi kartı pazarındaki dijital dönüşüme öncülük ederek kredi kartı deneyimini dijitale taşıdık. Yapı Kredi Cüzdan ile tüketiciler A’dan Z’ye kolay ve avantajlı bir alışveriş deneyimi yaşıyor.Kullanıcıların alışveriş öncesi ve sonrası süreçte hayatlarını kolaylaştıran Yapı Kredi Cüzdan, onlara zamandan tasarruf imkanı sunan çok kullanışlı bir uygulama olarak sektörde ön plana çıktı. Yurt içinde beğeni toplayan bu uygulamamız, uluslararası alanda da takdir topladı, 2016 yılı Stevie Awards’da ‘Alışveriş’ kategorisinde Gümüş Stevie, ‘Yardımcı Uygulamalar & Servisler’ kategorisinde ise Bronz Stevie’ye layık görüldü.” 

Ülgen ekonominin can damarı olan KOBİ’lere ve tüm World Üye İşyerleri’ne özel sundukları Self Servis World hizmeti ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu sene içerisinde World Üye İşyerleri’ne özel olarak tasarladığımız Self Servis World’ü hizmete sunduk. World Üye İşyeri müşterilerimizi sektörlerinde daha güçlü kılan, kolay ve rahat kullanımıyla kısa sürede fark yaratan bu hizmetimiz ile firmalar, mağazaları için en uygun Worldcard müşterilerine ayrıcalıklı kampanyalar oluşturabiliyor. Firmaların bilinirliğine ve satışlarına pozitif bir etki yaratan Self Servis World ile uluslararası arenada da ödüle layık görüldük. International Data Corporation (IDC) tarafından düzenlenen ‘Sektörel Teknoloji Ödülleri’ kapsamında ‘Finansal Kurum ve Ticari İşletme İş Ortaklıkları’ ve ‘Büyük Veri ve Analitik’ kategorisinde birincilik ödüllerinin sahibi olduk.”

Vadaa: Bir maskottan fazlası

Yapı Kredi World’ün çok sevilen ve Worldcard ile özdeşleşen maskotu Vadaa ile de yaratıcı işlere imza attıklarını belirten Ülgen, “World’ün marka karakteri olarak 15 yıl önce hayatımıza giren Vadaa, Türkiye’nin en iyi tanınan maskotu haline geldi. Özellikle çocuklar tarafından Vadaa’nın çok sevilmesi bizi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile işbirliğine götürdü. Bu kapsamda, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık mağazaları yanı sıra belirli satış noktalarında satışa sunduğumuz Vadaa oyuncaklarından elde edilen geliri, Türkiye’nin dört bir yanındaki TEGV eğitim parklarında çocukların bir senelik eğitimine aktardık. Ayrıca bir bankanın mağazalarda satılan ikonu olarak Vadaa ile sektörde bir ilke daha imza atmış olduk. Aralık 2014’te başladığımız proje tam 2 yılını doldurdu. Bugüne kadar tüketicilerle 16 binin üzerinde Vadaa maskotunu buluşturduk ve yaklaşık 500 çocuğun 1 yıllık eğitim masrafını karşıladık” dedi.

Yapı Kredi / 19 Ara 2016

Diğer Haberler