Yapı Kredi Engelsiz Bankacılık web sitesi açıldı

Türkiye’de engellilere yönelik ilk ve en kapsamlı bankacılık programını yürüten Yapı Kredi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yine bir ilki gerçekleştirerek engelsizbankacilik.com web sitesini hayata geçiriyor.

Yapı Kredi, 2008 yılından bu yana bedensel engelli vatandaşların bankacılık hizmetlerine ve ürünlerine daha rahat ve çağdaş bir biçimde ulaşmalarını sağlamak üzere başlattığı Engelsiz Bankacılık programına engelsizbankacilik.com web sitesi ile devam ediyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açılan web sitesi, Türkiye’deki 8.5 milyon engelli vatandaşın sesini finans sektörüne ulaştırmayı hedefliyor. Engelli vatandaşların öneri, beklenti ve yorumlarına göre şekillenecek sitede bu alandaki gelişmeler ve yenilikler günü gününe duyurulacak.

Engelsiz Bankacılık hizmetlerinin tanıtıldığı ve hizmet noktalarının duyurulduğu www.engelsizbankacilik.com sitesinde işitme engelliler için videoya alt yazı ekleme gibi özel düzenlemeler de yer alıyor.

Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan Türk bankacılığında bir ilk olan ve sektördeki normların değişitirilmesinde etkin rol oynayan Yapı Kredi Engelsiz Bankacılık programında yeni bir aşamaya geçmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ülkemizde günlük hayatın birçok alanında gerekli standartlar oluşturulmadığı için büyük sıkıntılar yaşayan engellilere yönelik pek çok farklı hizmet sunduklarını hatırlatan Doğan, açtıkları web sitesinin bu çalışmaların daha da geliştirilmesi için rehber görevi üstlenmesini arzu ettiklerini söyledi. Doğan şöyle devam etti;

“İlk kez 2008 yılında Yapı Kredi Çağrı Merkezi’ni işitme engelli müşterilerimizin de yararlanabileceği şekilde yeniden yapılandırdık. Online Chat adını verdiğimiz uygulama ile işitme engelli müşterilerimiz telefon bankacılığından ulaşamadıkları hizmetleri 7 gün 24 saat internet üzerinden eş zamanlı olarak almaya başladılar. Ardından yazıyı sese çeviren özel bir teknoloji kullanarak görme engelli müşterilerimizin piyasalardaki anlık değişimleri Çağrı Merkezi sesli yanıt sistemi üzerinden alabilmesine olanak sağladık. 2009’da ise Engelsiz Bankacılık Programı kapsamında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ortopedik engelli müşterilerimizin hizmetine Engelsiz ATM’leri sunduk. Bu ATM’lere daha sonra görme engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde sesli işlem özelliği ekledik. Ortopedik engelli müşterilerimizin şube girişlerini kolaylaştırmak amacıyla birçok şubemizde seyyar rampalar kullanılmaya başlandı. Ayrıca görme engellilerin şube içinde bulunan Engelsiz  ATM’lere yardım almadan, kolaylıkla ulaşabilmeleri için şube zeminlerine özel kabartma kaplamalar uygulanıyor. Şu anda 120’yi aşkın noktada Engelsiz ATM’lerimiz hizmet veriyor. Aynı şekilde sesli işlem yapan POS cihazlarıyla üye işyerlerinde alışveriş yapan görme engelli müşterilerimize kolaylıklar sunuyoruz.

Tüm bu gelişmelerin ardından hayata geçirdiğimiz web sitemizi ziyaret edenlerden alacağımız öneri ve beklentiler bu alanda atacağımız yeni adımlar için bize yol gösterecek.”
ENGELSİZ BANKACILIK PROGRAMI KAPSAMINDA SUNULAN HİZMETLER

Görme Engellilere Yönelik Engelsiz ATM:Görmeyen veya görme güçlüğü olan kişiler için sesli işlem yapma özelliği sunuluyor.

Görme Engellilere Yönelik Engelsiz POS:Dünya çapında ilk defa Yapı Kredi tarafından hizmete sunulan Engelsiz POS’lar sesli işlem yapma özelliği ile görme engellilere kredi kartı işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor.
Görme Engellilere Yönelik Yazıyı Sese Çeviren Teknoloji:Yazıyı sese çeviren bu özel teknoloji ile görme engelli müşterilerin piyasalardaki anlık değişimler hakkında sesli olarak bilgi alabilmeleri sağlanıyor.

Ortopedik Engellilere Yönelik Engelsiz ATM:Bu hizmet ile ortopedik engelli müşterilerin bankacılık hizmetlerine daha kolay ve çağdaş bir biçimde ulaşmaları sağlanıyor.

İşitme Engellilere Yönelik Online Chat:Online chat hizmeti ile şube veya çağrı merkezine yönlendirilmeden, kayıp-çalıntı kart bildirimi, kart kapama, manyetik hasar nedeniyle yeni kart talebi, kredi kartı bilgi güncelleme ve benzeri işlemlerin tamamı gerçekleştirebiliyor.

Bilgi için: Derya Engin / Artı İletişim Yönetimi / 0212 347 03 30 / ykb@artipr.com.tr

Yapı Kredi / 02 Ara 2011

Diğer Haberler