YAPI KREDİ’NİN 500 MİLYON DOLARLIK EUROBOND İHRACINA 7 KAT FAZLA TALEP

Yapı Kredi, özel bir Türk Bankası tarafından Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölgesi’nde (CEEMEA) yapılan 2013 yılının ilk eurobond ihracını gerçekleştirdi. Yapı Kredi’nin 7 yıl vadeli ve 500 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracına 7 kat fazla talep geldi. Eurobond ihracına, 264 kurumsal yatırımcıdan 3.5 milyar dolarlık talep gelirken, yüzde 4,25 getiri ile başlayan ihraç, yüzde 4 kupon faizi ile sonuçlandı.

Yapı Kredi,  özel bir Türk Bankası tarafından Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölgesi’nde (CEEMEA) yapılan 2013 yılının ilk eurobond ihracını gerçekleştirdi. Yapı Kredi’nin 7 yıl vadeli ve 500 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracına 7 kat fazla talep geldi. Eurobond ihracına, 264 kurumsal yatırımcıdan 3.5 milyar dolarlık talep gelirken, yüzde 4,25 getiri ile başlayan ihraç, yüzde 4 kupon faizi ile sonuçlandı.
Avrupa, Amerika, Latin Amerika, Körfez Ülkeleri ve Uzak Doğu’dan yatırımcıların yoğun ilgisini çeken ihraçla ilgili olarak Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, şu değerlendirmede bulundu: “7 yıl vadeli 500 milyon dolarlık eurobond ihracı, yatırımcılardan gelen yoğun talep neticesinde yüzde 4 kupon faizi ile tamamlanarak, Yapı Kredi’nin ikinci piyasadaki mevcut eurobondlarından da daha iyi bir seviye ile fiyatlanmış oldu.
Yapı Kredi olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesini temel stratejik önceliklerimizden biri olarak belirledik ve çalışmalarımızı bu yönde şekillendirmeye devam ediyoruz. Son iki sene içinde gerçekleştirdiğimiz üst düzey toplantılar ve roadshow ile Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu olmak üzere dünyanın her yerinden sabit getirili menkul kıymet yatırımcılarına ulaştık. Bu yaklaşım sayesinde Türkiye, Türk bankacılık sektörü ve Yapı Kredi'nin güçlü hikayesini geniş bir yatırımcı kitlesine yaymayı başardık.  Bu başarıda olumlu ekonomik koşullar ve güçlü bankacılık sistemi sayesinde yatırım yapılabilir ülke seviyesine gelmemizin etkisi de büyük. Ayrıca Türkiye'ye ilişkin olumlu beklentiler  başarımızı destekledi. ”
Yapı Kredi’nin, eurobond ihracına geniş bir coğrafyaya yayılan ve hem yatırım fonlarını, hem de özel bankaları içeren 264 yatırımcı şirket katılım gösterdi. İhracın yüzde 54'ü yatırım fonlarına, yüzde 27’si özel bankalara, yüzde 16’sı sigorta ve emeklilik şirketlerine gerçekleştirildi. İhraca ilişkin işlemlerin önümüzdeki hafta başında tamamlanması bekleniyor.
14 Ocak 2013’de sonlandırılan 7 yıl vadeli işlem, Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Mitsubishi UFJ ve UniCredit Bank aracılığıyla gerçekleştirildi.

Bilgi için: Elif Batu Yener / Artı İletişim Yönetimi / 0212 347 03 30 / ykb@artipr.com.tr

Yapı Kredi / 23 Oca 2013

Diğer Haberler