YAPI KREDİ’YE 1 MİLYAR 120 MİLYON DOLARLIK SENDİKASYON KREDİSİ

Yapı Kredi, Bank of America Securities Limited koordinatörlüğünde, 16 ülkeden 37 bankanın katılımıyla 1 milyar 120 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı.

Yapı Kredi, Bank of America Securities Limited koordinatörlüğünde, 16 ülkeden 37 bankanın katılımıyla 1 milyar 120 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. İhracatın finansmanında kullanılacak 1 yıl vadeli sendikasyon, 322 milyon dolar ve 618 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden kullandırıldı. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti euro dilimi için euribor + % 1,35, dolar cinsinden olan bölümü içinse libor + % 1,35 olarak belirlendi. Böylece, Eylül 2011’de sağladığı krediyi yüzde 100 oranında yenileyen Yapı Kredi, uluslararası piyasalarda Türkiye’ye ve kendisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.
Türkiye’nin olumlu ayrışan performans ve görünümünün yanı sıra, Yapı Kredi’nin yüksek itibarını da teyid eden bir sendikasyon kredisine daha imza attıklarını belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın “Global piyasalarda finansal anlamda yaşanan sıkıntılı döneme rağmen bu kredinin yüzde 100 oranla yenilenmiş olmasında, ülkemizin gösterdiği yüksek performansın ve Yapı Kredi’nin sağlam mali yapısının önemli etkisi olduğunu söylemeliyiz. İhracat yapan müşterilerimizin hizmetine sunacağımız bu kaynağı Yapı Kredi’nin güçlü muhabir ilişkileri ağı sayesinde sağladığımızı da belirtmek isteriz. Aldığımız bu sendikasyon kredisi hem Yapı Kredi’nin, hem de Türk bankacılığının uluslararası piyasalardaki güvenilirliğini bir kez daha tescillemiş oldu” değerlendirmesinde bulundu.
Sendikasyonun koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Banc of America Securities Limited üstlendi. Sendikasyon için oluşturulan konsorsiyuma, 16 ülkeden 37 banka yer aldı.

Yapı Kredi / 28 Eyl 2012

Diğer Haberler