“İLK”LERİN BANKASI YAPI KREDİ 68 YAŞINDA

Köklü tarihinde pek çok “ilk”e imza atmış olan Yapı Kredi, 9 Eylül 2012’de 68. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Yapı Kredi’nin 68. kuruluş yıldönümüyle ilgili bir açıklama yapan Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın ana hissedarları Türkiye’nin en büyük grubu Koç Holding ile Avrupa’nın önde gelen bankacılık gruplarından UniCredit’in gücü, müşterilerinin ilgi ve desteğiyle yollarına sağlam adımlarla devam ettiklerini söyledi.

“Yapı Kredi olarak,1944 yılında Türkiye’nin ilk özel sermayeli ulusal bankası olarak tek bir şube ve “Hizmette Sınır Yoktur” felsefesiyle kurulduk. Köklü tarihimizde pek çok “ilk”e ve başarıya imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Semt şubeciliğinden bilgisayarlı sistemlere, on-line işlemlerden telefon bankacılığına kadar pek çok ilke adını yazdırmış bir kurum olarak, Türkiye’yi kredi kartıyla tanıştıran banka olduğumuzun da altını çizmek isterim.

Bankacılığın pek çok alanında uzun süreli ve sarsılmaz pazar liderliklerine sahibiz. Kredi kartları alanında 21 yıldır liderliğimizi sürdürüyoruz. 2.600’ü aşkın ATM'miz, ödüllü internet bankacılığımız, öncü mobil bankacılık uygulamalarımız ve Türkiye’nin en büyük çağrı merkezlerinden biri ile sunduğumuz hizmetlerle sektörü şekillendirmeye devam ediyoruz. Leasing ve faktoring alanlarında da pazar liderliğimizi koruyoruz. Öte yandan Azerbaycan, Rusya ve Hollanda’daki bankalarımızı büyütmeyi sürdürüyoruz.

Diğer yandan sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere 2008 yılında Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’ni kurduk. YKBA, dört yılda pek çok uluslararası ödüle layık görüldü.

Geçtiğimiz 68 yılda ülkemize katkımız yalnızca bankacılık alanıyla da sınırlı kalmadı. Biz daima bir bankadan fazlası olmayı hedefledik. Türkiye’nin kültür sanat bankası sıfatıyla 68 yıldır kesintisiz olarak kültür sanat dünyasının gelişimine katkıda bulunuyoruz.

Tüm bu ekonomik ve sosyal faaliyetlerin neticesinde, uluslararası kuruluşlar tarafından her yıl pek çok kategoride "Türkiye'nin En İyi Bankası" olarak aldığımız ödüllerin yanı sıra, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli 10 Markası" arasında gösterildik.

Bu gurur verici başarılarımızı sürdürmek için Türkiye'nin dört bir yerindeki 922 şubemiz ve 17.000’e yakın çalışanımızla aynı heves ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 68 yıldır başta bize güvenen müşterilerimiz olmak üzere, bu başarılara imza atmamızı sağlayan tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yapı Kredi / 10 Eyl 2012

Diğer Haberler