YAPI KREDİ'DEN GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK 200. ENGELSİZ ATM

Yapı Kredi, Görme Engellilere Yönelik Engelsiz ATM sayısında 200’e ulaştı. Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı engellilere yönelik programı Yapı Kredi Engelsiz Bankacılık, Türkiye geneline yayılmaya devam ediyor.

Yapı Kredi’nin “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışı doğrultusunda 2008 yılında engelli vatandaşların bankacılık hizmetlerine daha kolay ve çağdaş bir biçimde ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Engelsiz Bankacılık programı çalışmaları her geçen gün artıyor.

 

Program çalışmaları doğrultusunda görme engelli vatandaşları toplumun bir parçası olarak sosyal hayata daha çok katabilmek hedefiyle hizmete sunulan Görme Engellilere Yönelik  Engelsiz ATM sayısı Türkiye çapında toplam 38 ilde 200’e ulaştı. 2010 yılında Türkiye’de ilk defa hizmete sunulan ve görme engellilerin kolayca kullanması amacıyla sesli işlem yapabilme özelliği bulunan ATM’ler, Altı Nokta Körler Vakfı’ndan engelli vatandaşların beklenti, ihtiyaç ve karşılaştıkları zorluklar ile ilgili bilgi alınarak geliştirildi.

Ayrıca program dahilinde Yapı Kredi’nin yine bir ilki gerçekleştirerek 2011 yılında hayata geçirdiği engelsizbankacilik.com web sitesi, Türkiye’deki 8,5 milyon engelli vatandaşın finans sektörüne erişimini kolaylaştırıyor. Bu alandaki gelişme ve yenilikler hakkında bilgilendirme yapan web sitesi, engelli vatandaşların seslerini finans sektöründe duyurmasına da yardımcı oluyor.

 

Yapı Kredi her yıl yeni uygulamalarla geliştirdiği Engelsiz Bankacılık Programı ile engelli vatandaşların bankacılık hizmetlerinden kolayca ve güvenilir şekilde yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Yapı Kredi / 31 Ağu 2012

Diğer Haberler