Yapı Kredi Finans Kürsüsü Koç Üniversitesi'nde kuruldu

Yapı Kredi, Türkiye’de finans alanındaki bilimsel araştırmaları desteklemek ve bankacılık sektörü ile akademik dünya arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla Koç Üniversitesi’nde bir Finans Kürsüsü Profesörlüğü kurdu.

Yapı Kredi, Türkiye’de finans alanındaki bilimsel araştırmaları desteklemek ve bankacılık sektörü ile akademik dünya arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla Koç Üniversitesi’nde bir Finans Kürsüsü Profesörlüğü kurdu. Finans alanındaki bilimsel gelişmeler ve güncel uygulamalar konusunda sektör ile üniversite arasında bilgi alışverişini de sağlayacak olan Yapı Kredi Finans Kürsüsü Profesörlüğü’ne, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde MBA ve doktora sınıflarına finans dersleri vermiş olan Doçent  Dr. Oğuzhan Özbaş atandı.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Yapı Kredi’nin kurulduğu 1944 yılından bu yana toplumsal hayatın gelişimine katkı sağlamak amacıyla pek çok köklü proje gerçekleştirdiğini belirtti. Yapı Kredi Finans Kürsüsü Profesörlüğü‘nün de topluma ve eğitime doğrudan katkı sağlayacak girişimlerin bir yenisi olduğunu söyleyen Açıkalın, “Yapı Kredi olarak çağdaş ve aydınlık bir gelecek yaratmanın yolunun “eğitim”den geçtiğine inanıyoruz. Sektörün bu alandaki en vizyoner kurumlarından biri olarak eğitime büyük önem veriyoruz.  Bankamızın hassasiyetle üzerinde durduğu bu konuda Türkiye’de ilk olan pek çok girişimimiz var. Sektörün en yetkin ve nitelikli bankacılarını yetiştirmek üzere kurduğumuz Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin ardından sahip olduğumuz bu kürsü ile bankacılık sektörü ve akademik dünya arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyoruz. Burada finans alanında yapılacak araştırmalarla hem akademi hem de iş dünyasına önemli değerler kazandırılacağına inanıyoruz. Ayrıca finans alanında geliştirilen en yeni uygulamaların bu kürsü ile iş dünyasına tanıtılmasına da öncülük edeceğiz” dedi.

Uluslararası alanda tanınmış ve kendini ispatlamış bilim insanlarının katkıda bulunacağı Yapı Kredi Finans Kürsüsü Profesörlüğü, çeşitli analizler, olay incelemeleri ve teorik kaynaklarla desteklediği eğitim sürecinde, öğrencilere finansal araçları kullanarak gerçek iş stratejileri oluşturmaları konusunda da önemli bir tecrübe kazandırmayı hedefliyor.

Yapı Kredi / 22 Mar 2012

Diğer Haberler