Doğal Yaşamın Korunması

Biyolojik çeşitliliğin oluşturduğu yaşam ağı düşünüldüğünde, tüm insanlığın refahı sağlıklı bir çevreye sıkı sıkıya bağlı bulunuyor. Ancak Sanayi Devrimi ile ortaya çıkan kitlesel üretim teknolojileri ve kaynak tüketimine dayalı doğrusal ekonomi modeli, doğal yaşamı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

Yapı Kredi olarak daha iyi bir geleceğin ancak ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlikle mümkün olabileceğini biliyor, insana ve doğaya dost sürdürülebilir bir gelecek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için doğal kaynakların en verimli biçimde kullanılması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Koç Topluluğu şirketlerinin çevre yönetiminden sorumlu yöneticilerinin oluşturduğu ve çevre yönetimi konusunda en yetkili karar alma birimi olan Koç Çevre Kurulu’nun liderliğinde hareket ediyor, toplumun beklentilerini ve gelecek kuşakların ihtiyaçlarını gözeterek önemli çalışmalara imza atıyoruz.

Kaynakların verimli kullanımı için gayret ederken, doğanın korunmasını da destekleyen çalışmalara öncülük ediyoruz. Doğayı korumak ve yaşatmak için bugüne kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde yüz binlerce fidan dikimi gerçekleştirdik. Kendi bünyemizde yürüttüğümüz projelerin yanı sıra iş birliği içerisinde bulunduğumuz kurumlarla da farklı projelere imza atıyoruz.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) ülkemizde biyolojik çeşitlilik konusunda farkındalık yaratmak ve doğal değerlerimizin korunması için geliştirilen projelere kaynak yaratmak amacıyla başlattığı Türkiye’nin Canı Küçük Destek Programı’na 2014 ile 2019 yılları arasında destek olduk. Bu program ile bölgelerinde kaybolmaya yüz tutmuş canlı türlerinin korunması için çalışan yerel sivil toplum kuruluşlarının projelerine hem maddi hem de bilimsel destek sağlanmasına katkıda bulunduk.

Doğal kaynak tasarrufuyla ekolojik dengeyi kurabileceğimize inanıyor, bu kapsamda gezegenimizin geleceği için atıklarımızı sıfırlıyoruz. Sürdürülebilir bir dünya hedefiyle dahil olduğumuz Sıfır Atık Projesi kapsamında tesislerimizde sınırlı olan doğal kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atıkların kaynağından ayrıştırılması ve atık azaltımı çalışmaları yapılıyor. Çalışmalarımız neticesinde Bankacılık Üssü ve Genel Müdürlük binamız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgesi’ne layık görüldü.

Teknolojinin olanaklarını her alanda olduğu gibi doğal kaynakları korumak amacıyla da üst düzeyde kullanıyoruz. İş süreçlerimizi dijitalleşme ile dönüştürerek daha az kâğıt tüketiminin önünü açan çalışmalar gerçekleştiriyor, dijital bankacılık alanındaki öncü yaklaşımlarımızla, bireysel ve kurumsal pek çok süreci dijital ortama taşıyarak çevresel etkimizi azaltıyoruz.