Global Tower Halka Arz Ediliyor!

Halka Arza İlişkin Bilgiler

Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş.’nin (“Global Tower” veya “Şirket”) birincil halka arzının talep toplaması 20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Halka arzda fiyat aralığı ile talep toplanacak olup, 1,00 TL nominal değerli payın satış fiyat aralığı 3,82 TL – 4,46 TL olarak belirlenmiştir.

Tüm yatırımcılar fiyat aralığından talep girebileceklerdir.

Global Tower paylarının 27 Ekim 2016 tarihinden itibaren “KULE” koduyla BİST’te işlem görecektir.

İhraççı tarafından verilen taahhüt uyarınca payların borsada işlem görmesini takiben 365 gün için sermaye artırımı yapılmayacak veya dolaşımdaki pay miktarı artırılmayacaktır.

Ortakların (payların borsada işlem görmesini takiben) 180 gün boyunca pay (BİAŞ’ta ve BİAŞ dışında) satmama taahhüdü bulunmaktadır.

Global Tower’a İlişkin Genel Bilgiler

Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş. (“Global Tower” veya “Şirket”), Turkcell’in 100% paya sahip olduğu Turktell Bilişim Servisleri A.Ş.’nin (Turktell) 100% iştirakı durumundadır. Şirket, 2006 yılında Türkiye’de kurulmuş ve 2007 yılında faaliyete başlamıştır. 2009 yılında Ukrayna’da kurulan UkrTower, Şirket’in 100% iştirakidir.Türkiye’deki ilk ve bağımsız tek kule şirketi olup toplam kule varlıkları bakımından Avrupa’nın 5., dünyanın 15. en büyük kule altyapı sağlayıcısıdır. 4 farklı ülkede 10.140 kulelik portföyüyle faaliyet göstermektedir. Portföyündeki servis noktalarının bir kısmı kuleli olup diğerleri bina üstü veya bina içi sistemlerdir. Bu sahalara ek olarak mobil kuley ile de hizmet sunmaktadır. Türkiye’de yapılandırılan farklı bölgelerde, çözüm ortakları ile kiralama ve bakım süreçleri yönetilmektedir.

Talep Toplamaya İlişkin Bilgiler

Talepte bulunacak yatırımcılar, talep formunda talep ettikleri pay adedini belirteceklerdir. Talep miktarının 1 (bir) lot (1 TL) ve katları şeklinde olması şarttır.

Talepte bulunacak yatırımcılar, aşağıda belirtilen belgeleri, talep formlarına ekleyeceklerdir:

  1. Gerçek Kişi Yatırımcılar: Kimlik (nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi veya pasaport) fotokopisi.
  2. Tüzel Kişi Yatırımcılar: İmza sirkülerinin noter tasdikli örneği, kuruluş gazetesi, vergi levhası ve ticaret sicil kayıt belgesi fotokopisi.

Yatırımcıların ilettiği bu fiyatlardan nihai arz fiyatına eşit veya nihai arz fiyatından yüksek en yakın fiyat “Talep Fiyatı” olarak anılacaktır.

Girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar: Para Piyasası Fonu, Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu, Döviz (ABD Doları, Avro, İngilizce Sterlini), TL DİBS, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Bonoları, TL Vadeli Mevduat

Her bir tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde ayrı ayrı yapılacaktır.

Yurtiçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Oransal Dağıtım Yöntemi’ne göre yapılacaktır. İlk aşamada, talepte bulunan tüm Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar’a birer adet pay verilecek (yetmesi kaydıyla), daha sonra, Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar için geriye kalan tahsisat miktarının, kalan pay talep miktarına bölünmesi ile “Arzın Talebi Karşılama Oranı” bulunacaktır. Bulunan Arzın Talebi Karşılama Oranı her bir yatırımcıya ait kişisel talep adedi ile çarpılacak ve paylar dağıtılacaktır.

Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar talep ettikleri pay bedelini kısmen veya tamamen nakden yatırabilecekleri gibi, kısmen veya tamamen yatırım hesaplarında mevcut olan ve aşağıdaki tabloda belirtilen daha önce kredili işlem veya açığa satış gibi işlemler nedeniyle teminat olarak gösterilmemiş kıymetlerin bir veya birkaçını teminat göstermek suretiyle de pay talep edebileceklerdir. Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar için “Talep Bedeli”, talep ettikleri pay adetleri ile talep ettikleri pay fiyatı çarpımı sonucu ortaya çıkacak tutarlardan en yüksek olanıdır.

Yatırımcılar dağıtım listelerinin onaylanmasından sonra almaya hak kazandıkları payların bedellerini ödemekten imtina edemezler

Yurtiçi Bireysel Yatırımcıların Talep Bedeli karşılığında teminata alınacak kıymetler, teminat oranları ve teminata alışta ve bozdurmada uygulanacak fiyatlar ve teminat tutarı hesaplanmasında uygulanacak formül aşağıda gösterilmiştir:

Teminat Tutarı = Talep Bedeli (x) ilgili kıymet için tabloda belirtilen teminat katsayısı

Kıymet blokesi yönteminde kullanılacak teminat katsayılarına aşağıda yer verilmiştir:

Teminata Alınacak Kıymet Teminat Katsayısı Teminata Alımda Uygulanacak Fiyat Teminat Bozumunda Uygulanacak Fiyat
Para Piyasası Fonu 1,03 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu 1,03 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Döviz
(ABD Doları, Avro, İngiliz Sterlini)
1,11 Döviz teminatında her bir Konsorsiyum Üyesinin çalıştığı bankanın söz konusu yabancı para için ilk açıkladığı döviz alış gişe kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır.) Döviz teminatında her bir Konsorsiyum Üyesinin çalıştığı bankanın anlık döviz alış gişe kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır.)
TL DİBS 1,05 Her bir Konsorsiyum Üyesinin ilgili günde açıkladığı ilk gösterge alış fiyatı Her bir Konsorsiyum Üyesinin ilgili günde açıkladığı ilk gösterge alış fiyatı
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Bonoları 2,00 Özel Sektör Borçlanma Araçları’nda BİAŞ Tahvil Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda oluşan son işgünü ağırlıklı ortalama fiyatı Özel Sektör Borçlanma Araçları’nda BİAŞ Tahvil ve Bono Piyasası’nda oluşan cari piyasa fiyatı
TL Vadeli Mevduat 1,00 - -

Yapı Kredi / 18 Eki 2016

Diğer Haberler