Maskotlar Sanal Dünyada: Vadaa NFT Koleksiyonu

Maskotlar Sanal Dünyada: Vadaa NFT Koleksiyonu

NFT ya da tam ismiyle Non-Fungible (Değiştirilemez) Token; sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. Genellikle kripto para birimiyle çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar. 2014'ten beri var olmalarına rağmen, NFT'ler artık dijital sanat eserleri satın almak ve satmak için giderek daha popüler bir yol haline geldiklerinden gittikçe daha büyük bir ün kazanıyorlar.

Benzersiz tanımlayıcı kodlara sahip olan NFT’ler, genellikle türünün tek örnekleridir veya sınırlı sayıdadırlar. NFT sisteminde ​​herkes tek tek görüntüleri veya tüm görüntü kolajını çevrimiçi ve ücretsiz olarak görüntüleyebilir. Öyleyse insanlar neden kolayca ekran görüntüsü alabilecekleri veya indirebilecekleri bir şeye milyonlar harcamaya istekliler? Çünkü bir NFT, alıcının orijinal öğeye sahip olmasına izin verir ve sahiplik kanıtı olarak işlev gören yerleşik kimlik doğrulamasını da içerir.

NFT'ler, işlemleri kaydeden dağıtılmış bir kamu defteri olan bir blokzincirinde bulunur. NFT'ler tipik olarak Ethereum blokzincirinde tutulur, ancak diğer blokzincirleri de onları destekler. Sanat, GIF, videolar, önemli spor olayları, koleksiyon, sanal avatarlar, video oyunları, tasarımcı spor ayakkabıları ve müzik gibi hem somut hem de maddi olmayan öğeleri temsil eden dijital nesnelerden NFT oluşturulabilir. Böylece birçok değerli koleksiyon sanal dünyadaki yerini alır. Tıpkı en sevilen maskotlardan biri olan Yapı Kredi’nin Vadaa’sı gibi…

Yapı Kredi’den Vadaa NFT Koleksiyonu

NFT 10 milyar dolarlık bir pazar haline gelip dünya çapında birçok değerli eserin sanal dünyaya taşınmasına olanak sağlamışken Yapı Kredi de bir ilki gerçekleştirerek NFT dünyasına giriş yaptı. İlk defa bir marka karakteriyle NFT üreten ve hediye eden Yapı Kredi, 19 adet farklı Vadaa karakteri ve 1 adet eskiz Vadaa’nın 20 yıl önceki çizim aşamasındaki halini koleksiyona ekledi. 2003 yılında kampanyalarımızın habercisi olarak hayatımıza giren Vadaa, bugün yapılan pek çok araştırmaya göre Türkiye’nin en tanınan, en sevilen ve en popüler maskotlarından biri olarak dikkat çekiyor. Dolayısıyla NFT olarak da son derece ilgi görüyor.

Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın büyük gelişmeyi şu sözlerle anlatıyor:  “Vadaa Yapı Kredi için bir maskotun ötesinde çok güçlü bir öz varlık. Her daim zamanın bir adım ötesindeki Vadaa’larımız şimdi ise dijital eserlere sahip olmak için kullanılan bir sertifika niteliğindeki NFT dünyasına adım attı. NFT, son dönemde pek çok değerli sanatçının eserlerini sunmak için önemli ölçüde kullanılan bir teknoloji. Hazırladığımız Vadaa koleksiyonumuz dünyanın en büyük NFT platformlarından olan OpenSea’de, Worldcard hesabı altında listelenecek. Bu NFT’ler, sosyal medya üzerinden ve bankamız içerisinde düzenlenecek çekilişlerle kullanıcılara ve Yapı Kredi çalışanlarına hediye edilecek.”

İlginizi Çekebilir

Yükleniyor...
Yükleniyor