YAPI KREDİ 2020 VİZYONUNU AÇIKLADI

Yapı Kredi, 2020 yılında ortalama maddi özkaynak karlılığını en az yüzde 17’ye, gelir marjını da yüzde 4,7’ye taşıyarak karlılıkta sektörün en iyisi olmayı hedefliyor. Yılın ilk çeyreğinde ülkemiz ekonomisine 289 milyar TL kaynak sağlayan Yapı Kredi, Nisan ayında 1 milyar dolar sermaye artışı ve yaklaşık 500 milyon dolar ilave ana sermaye ihracı yaparak; toplamda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık ana sermaye artırım kararı aldı. Banka, 2020 vizyonu doğrultusunda, geleceğin bankacılık modelini bugünden inşa etmeye hazırlanıyor.
 
Ana hissedarlar ve uluslararası yatırımcılardan ülkemize ve Yapı Kredi’ye tam güven
 
Yılbaşında Yapı Kredi’ye CEO olarak atanan Gökhan Erün, yönetiminde geçen 100 günü ve bankanın geleceğe yönelik planlarını anlattı. 2018 yılına hızlı bir başlangıç yaptıklarını belirten Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, bankanın geleceğini şekillendirecek 2020 yol haritası hakkında şu bilgileri verdi:
 
“Yapı Kredi olarak uzun süreli bir planlama neticesinde 2020 vizyonumuzu oluşturduk. Bu doğrultuda 2018’e güçlü bir şekilde başladık. Yılın ilk çeyreğinde ülke ekonomisine can katacak 289 milyar TL’lik kaynak sağladık. Toplam aktiflerimizi 329 milyar TL’ye çıkarırken, net karımızı 1 milyar 244 milyon TL olarak açıkladık.
 
2020 planımızın temelinde iki ana eksen var: Birincisi, müşteriyi merkeze alan hizmet modelimiz. Bunu sağlayacak vazgeçilmez ana yapı taşı ise yetkin ve işine tutkuyla bağlı insan kaynağımız. Bizim açımızdan değerli insan kaynağımız gidilecek her yolda, her zaman en önemli unsur. Teknolojinin de desteğiyle müşteriyi odakta tutmaya ve katma değerli hizmet sunmaya devam edeceğiz. İkincisi ise, özellikle güçlü bilanço yapısıyla karlılıkta liderliği hedefleyen bir kurum olarak geleceğin bankacılığını bugünden inşa etme istek ve gücümüz...
 
Özetle, en güncel teknoloji ve işine bağlı insan kaynağımız ile yürüttüğümüz hizmet modeliyle müşteri odaklı bir banka olmaya devam edeceğiz ve sağlıklı bir büyüme sağlayacağız. Bunu da her biri eşit değerde önemli olan bazı stratejik yapı taşları ile gerçekleştireceğiz.
 
Bu yapı taşlarının ilki, toplam tutarı yaklaşık 1,5 milyar doları bulacak ana sermaye artırımı ile sermaye pozisyonumuzun güçlendirilmesi ve optimizasyonu olacak. Bu işlem, son 10 yılda Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük bedelli sermaye ihracı olacak. Küresel piyasalardaki tüm belirsizliklere rağmen, alınan bu karar, ana hissedarlarımızın yanı sıra yabancı yatırımcıların ülkemize ve Yapı Kredi’ye duyduğu güvenin en güzel göstergesi.
 
2020 vizyonumuzu oluşturan diğer yapıtaşları ise iş hacimlerinde sağlıklı ve dengeli büyüyerek ve işlem bankacılığını artırarak sürdürülebilir gelir elde etmek, verimlilik kazanımlarıyla maliyet yapısını iyi yönetmek ve risk maliyetlerini iyileştirmek olacak.”

Yapı Kredi / 07 May 2018

Diğer Haberler